A jó weboldal 6 alappillére - DebSzoftver

A jó weboldal 6 alappillére

Tudd meg mitől jó egy weboldal, hogyan érhetsz el több embert. Vállalkozásod legfontosabb eleme amit mutatsz a külvilág felé.

Egy hatékony weboldal kialakításának el kell látnia a tervezett funkcióját, azáltal, hogy közvetíti az adott üzenetet, miközben a látogatót is leköti. Számos tényező, például a következetesség, a színek, a tipográfia, a képi megjelenítés, az egyszerűség és a funkcionalitás is hozzájárul a jó weboldaltervezéshez.

Egy weboldal tervezésekor számos kulcsfontosságú tényező járul hozzá ahhoz, hogy hogyan ítéljük meg azt. Egy jól megtervezett weboldal segíthet a bizalom kiépítésében, és cselekvésre ösztönözheti a látogatókat. A nagyszerű felhasználói élmény megteremtése magában foglalja annak biztosítását, hogy a weboldal kialakítása optimalizált legyen és könnyen használható.

A legfontosabb alappillérek, amire érdemes figyelni weboldaltervezéskor:

  • Megtalálni a weboldal megfelelő célját: Az oldaladnak alkalmazkodnia kell a felhasználói igényekhez. Ha az oldalad célja egyszerű és világos, akkor a felhasználók könnyebben tudnak interaktálni vele. Tedd fel mindig a kérdést. Mi a honlap valódi célja? Gyakorlati információkat szeretnél közvetíteni? Esetleg szórakoztató weboldal a cél, mint a sportfogadó oldalak vagy terméket szeretnél eladni? Habár a weboldal céljai sokfélék lehetnek, de vannak alapvető célok, amelyek minden weboldalban közösek: Meg kell győznie a látogatót a szakértelmedről, építenie kell a reputációdat, leadeket kell generálnia és a felhasználói tevékenységet monitorozni kell tudni az esetleges változtatások érdekében.
  • Egyszerűség: Az egyszerűség a legjobb megoldás, ha a felhasználói élményt és a weboldal használhatóságát vesszük figyelembe.
  • Navigáció: A navigáció a weboldalakon használt útkereső rendszer, ahol a látogatók interakcióba lépnek és megtalálják, amit keresnek. A weboldal navigációja kulcsfontosságú a látogatók megtartásában. Ha a weboldal navigációja zavaros, a látogatók feladják, és máshol találják meg, amire szükségük van. Kulcsfontosságú, hogy a navigáció egyszerű, intuitív és következetes legyen minden oldalon.
  • Tartalom: Egy hatékony weboldal egyszerre rendelkezik nagyszerű dizájnnal és nagyszerű tartalommal. A nagyszerű tartalom meggyőző nyelvezetet használva vonzza és befolyásolja a látogatókat, és ügyfeleket alakít ki belőlük.
  • Töltési idő: A weboldal betöltésére való várakozás elveszíti a látogatókat. A weblátogatók közel fele elvárja, hogy egy webhely 2 másodperc vagy annál rövidebb idő alatt töltődjön be, és potenciálisan elhagyja azt a webhelyet, amely nem töltődik be 3 másodpercen belül.
  • Reszponzivitás: Egyre többen használják a telefonjukat vagy más eszközeiket az internet böngészésére. Fontos megfontolni, hogy weboldalát reszponzív elrendezéssel építse fel, ahol a weboldal alkalmazkodik a különböző képernyőkhöz.

Kategória

Webfejlesztés

Dátum

2022-06-21

DebSzoftver blog

Olvasd el új tartalmainkat