2022-ben is szükségem van weboldalra az üzleti siker eléréséhez? - DebSzoftver

2022-ben is szükségem van weboldalra az üzleti siker eléréséhez?

Online közösségi média térnyerése mellett szükséges-e még 2022-ben saját weboldal?

Azok, akik új vállalkozás indítására adják a fejüket, a közösségi média egyre nagyobb térnyerésének köszönhetően jogosan merül fel bennük a kérdés, hogy szükséges-e napjainkban is különálló weboldalt készíteni. Ha feltette már magának a kérdést, hogy "kell-e weboldal az üzleti sikerhez?", akkor nem vagyunk meglepve.

Annyi online piactér, közösségi médiacsatorna és üzleti üzenetküldő alkalmazás áll rendelkezésünkre, hogy csábító a kísértés, hogy megpróbáljunk anélkül is boldogulni. Elvégre a Facebook-oldaladon minden információ megtalálható, amire a kereső embereknek szükségük lehet, nem igaz?

A válasz kicsit sablonos lesz. Lehet élni weboldal nélkül 2022-ben csak nem biztos, hogy érdemes. Lássunk pár sarkalatos pontot miért ösztönzünk mindenkit arra, hogy üzemeltessen saját weboldalt.


1. Új ügyfeleket érhetünk el

A mai kor már jócskán meghaladta azt az állapotot, amikor vállalkozásunk elindítása után kénytelenek vagyunk a szomszédokat és az ismerősöket ’zaklatni’, hogy próbálják ki termékünket/szolgáltatásunkat. Az internet robbanásának köszönhetően szinte a világ bármely pontjáról szerezhetünk vevőket portékánknak. A saját oldalunkon tudunk keresőoptimalizálást (SEO) végrehajtani és ezek az erőfeszítések komolyan megtérülhetnek. A SEO segít abban, hogy webhelye megjelenjen a Google keresésekben és más keresőmotorokban. Minél jobban optimalizált a webhely, annál láthatóbbá válik vállalkozás. Ez az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy új ügyfelekre tehetünk szert.

Ha vállalkozás offline jelenléttel rendelkezik, például egy üzlettel vagy irodával, akkor azt szeretnéd, hogy megjelenjen a keresőmotorokban. Így a potenciális vásárlók azonnal megismerhetik. Egy jó honlap nem csupán szó szerint felteszi céget a térképre, hanem az egyik legjobb hely arra, hogy megmutassa, mi történik a telephelyen.

Ha a közösségi médián keresztül marketingelsz, vagy fizetsz a display hirdetésekért, szükséged lesz egy weboldalra, hogy az új érdeklődők továbbra is érdeklődjenek vállalkozásod iránt, amikor megtalálják a Google-on.


2. Hitelesség építése

A másik nagy ok, amiért szüksége lesz egy weboldalra a kisvállalkozásodnak, függetlenül az iparágától, hogy a digitális korban jól megérdemelt azonnali hitelességet biztosítson. Biztosítanod kell mindenki számára a lehetőséget, hogy többet meg tudjon rólad és arról, hogy mivel foglalkoztok. A versenytársainak is lesznek weboldalai. A kisvállalkozásoknak és cégeknek gyakran keményen meg kell dolgozniuk a nyilvánosságért, iparágtól függetlenül. A lényeg az, hogy a fogyasztók beszélni fognak vállalkozásodról a közösségi oldalakon, például a Facebookon, akár van honlapod, akár nincs. De az egyik legjobb módja annak, hogy kihasználd az elkerülhetetlen értékeléseket, ha beépíted azokat a marketingstratégiába, és megjeleníted őket a weboldalon. Azzal, hogy a webhelyed olyan helyként használod, ahol a potenciális ügyfelek vagy vásárlók elolvashatják az ajánlásokat, növeli vállalkozásod megbízhatóságát.


3. Brandépítés

Akár webdesignert bízol meg, akár saját magad készíted weboldalt, minden tervezési elemet a te üzleti igényeidhez igazíthatsz, a színsémáktól a tipográfiáig.

A következetesség kulcsfontosságú a márkaépítés során, és a testreszabott weboldal segít abban, hogy vállalkozásod azonosíthatóvá váljon.

A kisvállalkozások számára fontos az emberekkel való kapcsolatteremtés, és ezt online a legkönnyebben egy olyan weboldalon teheti meg, ahol te irányítod a szöveget.


4. Segít az ügyfélkezelésben

Egy vállalkozás beindítása mindig sok munkával és erőforrással jár és amikor növekedésnek indul ez hatványozódik. A weboldalak segíthetnek. Ahelyett, hogy egész nap a kérdések és problémák megbeszélésével töltenéd az időt, a fogyasztók egyszerű kérdéseire már a honlapon választ kaphatnak. Beállíthatsz chatbotot is. A mesterséges intelligencia a jövő, és a chatbotok manapság elég okosak - még a sürgős kérdéseket is meg lehet oldani így. Minél több információt láthatnak az ügyfeleid a vásárlás előtt, annál jobb. Gondold végig, hogy a saját weboldaladon mennyi mindent tudsz elmondani a termékeiről vagy szolgáltatásaidról. Kisvállalkozóként szeretnéd elkerülni a költséges hibákat. Egy segítőkész, mobilbarát és erős online jelenléttel a legtöbb problémát meg lehet akadályozni, mielőtt még megtörténne.


5. Marketingeszköz

A vállalkozás sikere szempontjából kulcsfontosságú, hogy mennyire ismered a vásárlóidat. A marketing a kísérletezésről szól. A/B tesztelhetsz különböző weboldalakkal, váltogathatsz az e-mailekben a cselekvésre hívó gombokat, kipróbálhatsz a bannereket és felugró ablakokat. Weboldalad nagyszerű forrás az új marketingstratégiák teszteléséhez. Viszonylag alacsony költségekkel járhat, és könnyen változtatható. A kisvállalati weboldalak remekül alkalmasak arra, hogy az embereket rávegyék, hogy maradjanak. Rengeteg olyan funkciót adhatsz hozzá a webhelyed kialakításához, amelyek segíthetnek ebben, legyen szó hírlevél feliratkozási űrlapról vagy például blogról.

Mindaddig, amíg felhasználóbarát szolgáltatásokat kínálsz, ezek a webhelyopciók maximalizálják az ügyfelek elkötelezettségét és megtartását.


6. Non-stop elérhető

Mindannyiunknak szüksége van egy szabadnapra. De nem az internetnek - az internet sosem tart szabadnapot. Ez a lényege annak, hogy miért van szüksége minden vállalkozónak weboldalra, így egész nap, minden nap, minimális erőfeszítéssel lehet üzleti tevékenységet folytatni. Egy újabb fontos pont a globalizáció kérdése. Képzelje el, hogy Ön Európában van, és valaki egy sydney-i tárgyalóteremben szeretné az Ön tanfolyamát, vagy egy New York-i vásárló szeretné az Ön termékét. Könnyű és izgalmas globálisan fellépni. Ha valaki hajnali 3-kor felébred azzal, hogy kérdése van a csapatához, mit tehet? Várjon reggelig, vagy telefonáljon? Ennél egyszerűbb. Ahelyett, hogy a telefonszámodat használná, rákereshet a weboldaladra, és megkeresheti a rövid választ, vagy használhatja a kapcsolatfelvételi űrlapot, vagy megragadhatja az e-mail címet a kapcsolatfelvételi oldaladról.


7. Csak mert egyszerű

Szinte nevetségesen könnyű honlapot létrehozni. Nem is akármilyen weboldalt: egy gyönyörű, SEO-optimalizált, emlékezetes weboldalt – szóval, ha gondolkodsz rajta, csak rajta, veszíteni nem fogsz vele.

Amennyiben sikerült meggyőznünk keresd bátran a Debszoftver csapatát és megvalósítjuk számodra azt a weboldalt amire mindig is vágytál.

Kategória

Webfejlesztés

Dátum

2022-07-15

DebSzoftver blog

Olvasd el új tartalmainkat